Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csipegető Csibe hazatér!

A Csibeinvázió új szakaszba lép. 2013.11.26-án elindul a Magyar Lemezárugyár emblematikus játékait felvonultató utazó, országjáró retro játékkiállítás, élén az idén 55 éves Csipegető Csibével. A Csibeinvázió új szakaszba lép. 2013.11.26-án elindul a Magyar Lemezárugyár emblematikus játékait felvonultató utazó, országjáró retro játékkiállítás, élén az idén 55 éves Csipegető Csibével. Minden nap más városban bukkan fel az autó, tetején a hatalmas csibével, aki lefotózza és beküldi, csipegető csibét nyerhet!(ots)

0 Tovább

Walt Disney kiállítás a 90. születésnapra

Walt Disney munkásságának és az általa alapított stúdiónak emléket állító kiállítással ünnepli fennállása 90. évfordulóját a Walt Disney Company Disney szülővárosában, Chicagóban.

A tárlat felidézi Disney életének állomásait és számos relikviát felvonultat az elmúlt kilenc évtized olyan népszerű Disney-filmjeiből és -rajzfilmjeiből, mint a Mary Poppins, a Hófehérke és a hét törpe, a Fantázia vagy éppen a Neveletlen hercegnő és A Karib-tenger kalózai. Az anyag híven tükrözi a chicagói Tudomány és Ipar Múzeumában szerdán megnyílt kiállítás címét: Kincsek a Walt Disney Archívumból.
A rendezők célja az volt, hogy hús-vér emberként mutassák be a látogatóknak a legendát. Felépítették Walt Disney egykori irodájának egy részletét, és bemutatják az 1928-as Willie gőzhajó című rajzfilm eredeti forgatókönyvét is, amelyet maga Disney gépelt le. Ebben a produkcióban mutatkozott be Mickey Mouse (Miki egér) a filmvásznon.
A kiállítás ugyanakkor nem foglalkozik Disney ellentmondásos személyiségével, amelynek ábrázolására az év elején bemutatott Philip Glass-opera, A tökéletes amerikai tett kísérletet. A szervezők hangsúlyozták, hogy kerülték a kritikus hangot, a rendezvényt kizárólag az ünneplésnek szentelték.
A tárlat megnyitója pár nappal előzi meg a Disney stúdió új filmjének, a Mary Poppins című musicalfilm születését feldolgozó Saving Mr. Banks című produkciónak a premierjét. Az ötven évvel ezelőtt játszódó életrajzi dráma főszerepeit Tom Hanks, Emma Thompson és Colin Farrell alakítja. Az alkotás vetítésével zárul vasárnap a Londoni Filmfesztivál.
A Disney vállalat 1923. október 16-át jelölte meg alapítása dátumául, amikor Walt Disney aláírta a szerződést MJ Winklerrel az Alice-rajzfilmsorozat elkészítéséről. A stúdió első egészestés rajzfilmje, a ma már klasszikusnak számító Hófehérke és a hét törpe 1937 karácsonyára került a mozikba. A vállalat ma bevételei alapján a becslések szerint a világ legnagyobb médiakonglomerátuma - emlékeztetett a The Daily Telegraph online kiadása.

Kapcsolódó: Miki egér játékválogtás 

0 Tovább

Paszánsz szabályok - Színváltakozás

SZÍNVÁLTAKOZÁS

Kezdő pasziánszozóknak ajánljuk ezt a könnyű játékot, amely gyakran sikerül.

Két csomag (104 lap) francia kártyából keresse ki a ketteseket. A nyolc kettest függőleges oszlopban helyezze egymás alá. A töb­bi lapot keverje meg alaposan és helyezze a csomagot képpel le­felé maga elé. Ez lesz a talon. Tanulmányozza a 348. oldal áb­ráját!

Feladat: A talon átlapozása során előkerülő ászokra építsen fel színben váltakozva sorozatokat királyig. Ez azt jelenti, hogy a so­rozat lapjai felfele sorrendben következnek (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, B, D, K), ugyanakkor a fekete (treff vagy pikk) lapot min­dig piros (káró vagy kőr) lap követi és fordítva.

Kezdje el egyenként lapozni a talont. Ha az első lap mindjárt ász, helyezze a kettesek oszlopa mellé, és rakjon rá egy színben el­térő kettest. Igy a kettes helye felszabadul, ezt a talon következő lapjából pótolja. Lapozza tovább a talont, most már több lehető­ség van a kirakásra. Ha észt kap, rakja ki ugyanígy, ha más lap következik, nézze meg, hogy nem csatlakoztatható-e a kettes he­lyére kirakott laphoz. Itt ugyanis színben szintén váltakozva, de lefele irányban helyezheti el a lapokat (K, D, B, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3). Például ha a korábbi kettes helyén kőr 10 van, akkor ehhez a pikk vagy a treff 9 csatlakoztatható.

A talon átlapozásakor fel nem használható lapokat helyezze képpel felfelé a talon mellé. Ez lesz az új talon. Az új talonnak mindig a legfelső lapja a sorozatok építéséhez felhasználható. Ugyancsak az új talonból kell pótolnia a felszabaduló kettes he­lyeket. A kettesek helyéről induló sorozatok egészében is áthelyez­hetők egy másik sorozathoz, így szabad helyhez jut. Előbb-utóbb az ászon felfelé és a korábbi kettes helyeken lefelé haladó soroza­tok összeérnek, ilyenkor az egész lefelé haladó sorozat átrakható az ászokon felfelé haladó sorozatra. A talont egyszer szabad csak átlapozni. Ha elfogy, az új talon legfelső lapjai még rakhatók, de ha megakadunk, a pasziánsz kirakása nem sikerült. Ez csak rit­kán fordul elő, mert némi gyakorlás után a kirakás mintegy 90%-ban sikerül.



Online paszánsz játékok

0 Tovább

Super Marió a böngészőben!

A Super Mario Bros. sokak egyik kedvenc játéka, most egy HTML5-ös feldolgozásnak köszönhetően valóban teljes értékűen játszható böngészőben.

Több portolás is készült már a Nintendo sikerjátékából, de a Super Mario Bros-t igazi élményét eddig nagyjából egyik sem tudta visszaadni. A kilencvenes években népszerű volt egy pc-s verzió, ami azonban az egyik pályánál az esetek zömében megakadt, ráadásul eleve csak egy kis képernyőben lehetett játszani vele.

A helyzet most változott: a Full Screen Mario egy minőségi Mario-játék, nevéből következően teljes képernyős módban. Ami ennél is jobb: a Josh Goldberg készítette játék pontosan az eredeti Nintendo-verzió pályáit, animációit és zenéjét tartalmazza. (hvg)

Még több Máriós játék 

0 Tovább

Napi 13 órát dolgoztatta, nem fizette a túlórákat a Barbie baba gyártója

 Munkajogi és etikai visszaéléssel vádolja a Mattel játékgyártó cég hat kínai beszállító vállalatát a China Labor Watch (CLW) jogvédő szervezet, amely szerint a megrendelő cég évek óta nem tesz a helyzet ellen.

    Az amerikai székhelyű CLW honlapján közzétett jelentése szerint a világ ötszáz legnagyobb vállalatai közé sorolt, mások mellett a Barbie babát vagy a matchbox autókat is gyártó Mattel kérdéses beszállítói tizennyolc rendbeli visszaélést követtek el. 
    Az idén április és szeptember között elvégzett vizsgálat szerint a hat kínai beszállító például gyakran napi 13 órán át dolgoztatta munkásait, őket túlzsúfolt hálótermekben szállásolta el, munkavégzésük során környezetszennyezésnek, tűzveszélynek tette ki őket, de a munkások diszkriminációja és a személyazonosító papírok elkobzása is mindennapos gyakorlatnak számít. 
    A cégek a dolgozók béréből a jogvédő szervezet legóvatosabb becslése szerint is mintegy 8-11 millió dollárt csaltak el fizetetlen túlórák által és a fizetések elszámolásával, anyagi büntetések kiszabásával, valamint a törvény szerint a munkásoknak kötelezően járó társadalombiztosítás önkéntessé tételével. Ez az összeg pedig csupán a hat vizsgált cégnél felfedett csalás értéke, miközben a cégnek mintegy száz kínai beszállítója van - jegyzi meg a jelentés. 
    A vizsgált kínai cégek némelyike a Mattel mellett a Hasbrónak, a McDonald's-nak és a Disney-nek is dolgozik - áll a jelentésben.
    A Mattel osztozik a beszállítói láncának visszaéléseit illető felelősségben, azok ugyanis a megrendelő igényei miatti nyomás következményi is - fogalmaz a CLW. A vállalat maga már több mint egy évtizede tisztában van munkaügyi visszaélésekkel, azokra a cég belső vizsgálatai is rámutattak korábban. Ennek ellenére a cég nem tett a helyzet lényegi változtatásáért, s "mindig talál kifogást a munkajogi sértések megmagyarázására" - fogalmazott Li Csiang, a China Labor Watch ügyvezető igazgatója. 
    A CLW aláhúzza: legfőbb ideje, hogy a Mattel lépjen az ügy megoldása érdekében. (MTI)

A legjobb online Barbie játékok 

0 Tovább

Játék ismertetők, cikkek, ajánlók

blogavatar

Játékokról cikkek, ajánlók, ismertetők.

Utolsó kommentek