Barbie történelem

1959-ben Ruth Handler Barbara nevű kislányát figyelte, amint egy papírból kivágható és öltöztethető babákkal játszik. Arra gondolt, milyen csodás lenne, ha a gyermeke egy igazi babát öltöztethetne divatos, egyedi női ruhákba. Ekkor született meg Barbie a szuper-baba, aki tökéletes külsővel és ruhatárral rendelkezik. Nem csoda, hogy rövid időn belül akkora rajongótáborra tett szert, mint kevesen, és csillaga azóta is fénylik. 1961-ben pedig megszületett örök párja, és nagy szerelme Ken.

Think Pink

Valamikor talán előnytelennek számított, ha egy lány tetőtől talpig rózsaszínben van, cseng is a fülemben a mondat: “Te rózsaszínben? – Az elég ciki.” Jó pár éve már annak, hogy eltűnt a gyengébbik nem ruhatárából ez az árnyalat, talán azért mert túl kislányos szín, vagy mert rózsaszínben nem veszik olyan komolyan az embert?! Nem tudni!
Aztán most nem is olyan régen jött egy fordulat, és 2015-ben az egyik vezető árnyalat minden bizonnyal a rózsaszín lesz. Lehet szó pasztellről, vagy akár erős pink-ről, ezzel a színnel igazán fel tudjuk dobni a külsőnket, még akkor is ha csak egy kis kiegészítőt is választunk. Sőt a pink a hajtrendeknél is visszaköszön majd, a bátrabbak frizurájukba is csenhetnek egy két rózsaszín tincset az extravagáns megjelenésért.

Barbie inspirálta Moschino

2014 szeptemberében a Milánói divathét keretein belül mutatták be a Moschino 2015-ös tavaszi/nyári kollekcióját, amit a Barbie életérzés járt át, és mint anno láthattuk a modellek is tökéletes másai voltak a csoda babának. A kollekció remekül prezentálta a plasztikbaba legfőbb öltözködései szokásait (strandolós, vásárlós, melegítőben feszítő, bálba induló és a többi) és megálmodói jól gondolták, Barbie múzsaként is tökéletes volt, mivel a kreációk óriási sikernek örvendenek.

 

Barbie mindenhol

Nem csak a Moschinot ihlette meg Barbie, hanem a világ minden pontján lázba hozta az tervezőket illetve a ruhákkal, kiegészítőkkel foglalkozó cégeket. Megfigyelhető volt az elmúlt időszakban, hogy Barbie ellepte az üzleteket, és mindenki újra a plasztik szőkeség lázában ég. Úgy tűnik sosem fog kimenni a divatból, és újra meg újra hódító útjára indul majd. Mi pedig izgatottan várjuk, hogy mivel rukkolnak majd elő legközelebb a Barbie-t imádó cégek!
Szóval csajok! Szerezzetek be nyárra egy ilyen szuper felsőt, fesztiválokon is kötelező darab lesz. Íme egy kis ízelítő… Előre szólok nehéz lesz dönteni.


Online Barbie játékok