Ha az ideális alakról beszélünk, akkor sokunk fejében jelenik meg a tökéletesnek gondolt Barbie baba alakja. Most viszont hadat üzentek a tökéletes formáknak, ugyanis egy normál testalkatú 19 éves lány adottságaival ruházták fel a kortalan gyerekjátékot - meglepő végeredménnyel.

Az új Barbie

Nickolay Lamm fogta Barbie hibátlan arányait és hozzáadta egy átlagos fiatal lány adottságait, így alkotva meg a normál Barbie-t. Természetesen nem valószínű, hogy a játék gyártója ezután ezt az új babát kezdené el gyártani. Már csak azért sem, mert az új kinézetű játék csak egy 3D-s számítógépes modell formájában létezik. A baba, ugyan alacsonyabb lett és gömbölydedebb, mégis sokkal jobban hasonlít egy igazi nőre, hiszen még a modellek között is kevesen vannak, akik úgy néznek ki, mint Barbie. A baba kinézetét Nickolay már ezelőtt is kritizálta, szerinte túl sok smink van rajta, ezért photoshoppal megtisztította az arcát, így természetesen már nem csillogott úgy a szeme.

Sokan bírálták már a gyerekjátékot azzal, hogy számos divatház a kifutók modelljeitől is ezeket az arányokat várja el, és így sok nőnél okoznak téves elképzelést arról, hogy csak ezekkel az arányokkal lehet tökéletes valaki.

A 3D-s Barbie megalkotója szerint, ezzel az új mérettel, sokkal természetesebb és csinosabb lett a szőke hajú játék. Nem utolsósorban pedig azzal a nem titkolt szándékkal készült el, hogy ha Barbie be tudja bizonyítani a közönségnek, hogy ezekkel a méretekkel is jól néz ki, akkor a játék gyártója is adhat egy esélyt az új kinézetű játéknak. Ezzel pedig talán néhány fiatalnál is sikerül csökkenteni az alakjukkal kapcsolatos téves elképzeléseket.


Kapcsolódó oldal: Barbie babás játékok