A játékosoknak a legkorszerűbb háztartási- és szórakoztatóelektronikai berendezések segítségével kell majd kijutniuk egy kamionból.

Néhány éve bukkantak fel Magyarországon és rövid idő alatt óriási népszerűségre tettek szert az úgynevezett „szabadulós játékok”, amelyben baráti társaságok, csapatok logikai talányok megfejtésével oldhatnak meg feladatokat, legyen szó akár kincsvadászatról, akár bűntény felderítéséről vagy labirintusból való kijutásról. Az első ilyen kaland 2011-ben kelt életre, és, az Exitgames nevű gyűjtőoldal tanúbizonysága szerint mára már több mint 100 hasonló helyszín csábítja az efféle kihívásokra nyitott látogatókat. Az LG úgy határozott, hogy megépít egy speciális szabaduló kamiont, az LG Időkaput, amelyben a legkorszerűbb háztartási- és szórakoztatóelektronikai berendezések segítségével kell majd boldogulniuk a játékosoknak. Magyarul a kaland során olyan feladatot kapnak az okoseszközök, amelyek kijutást segítik.

A Westend bevásárlóközpont mellett elhelyezett, kamionban felépített, sci-fi tematikájú szabadulószobába 4 fős csoportok jelentkezhetnek majd. Az élő játéknak otthont adó csúcstechnológiájú eszközökkel berendezett ház már a megjelenésével is extra élményt ígér a látogatóknak, és egészen biztos, hogy a bent töltött idő alatt a hétköznapi gondokat elfelejtve, könnyed kikapcsolódásban lesz részük. Ez viszont regisztrációhoz kötött: az élő játékba való belépés egy online fejtörő talányainak megfejtésével indul, ahol a jövőben járva egy földönkívüli invázió ellen kell megvédeni a Földet.

Az LG honlapján és Facebook oldalán elérhető online játék november 17-én startol, és onnantól kezdve egy hónapon keresztül tehetik próbára magukat a vállalkozó kedvűek. Akik az online játékból sikeresen kiszabadulnak, regisztrálhatják magukat a folytatásért az élő játékba, amely november 20. és december 14. között minden nap 12 és 22 óra között várja a játékosokat a Westend City Center Promenádon. Az online és élő élményeken túl a játékosok versenybe szállhatnak az értékes LG termékekért is, amelyek december 15-én, a játék végén kerülnek kisorsolásra.