Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tom és Jerry és az Oszkárdíjak

Van hét és fél perce, hogy megnézz egy Oscar-díjas filmet? Tessék, itt van:


Nem tévedés, ez a Tom és Jerry rajzfilmsorozat egyik epizódja, The Yankee Doodle Mouse a címe, és 1943-ban animációs rövidfilm kategóriában megnyerte a sorozat első Oscar-díját. A rajzfilm akkor már túl volt két jelölésen, a sorozat legelső darabja, a Puss Gets the Boot, aztán az első karácsonyi különkiadás, a The Night Before Christmas volt ott a díjazás kapujában, de végül nem nyertek (akkoriban a Disney vitt mindent animációs kategóriában).

Az első aranyszobor után aztán nem volt megállás, a következő 11 évben mindössze egy olyan év volt, amikor a Tom és Jerry valamelyik epizódja nem kapott Oscar-jelölést. 1957-ben, amikor az MGM animációs stúdiója bezárt, a Hanna-Barbera páros 13 jelölésnél és 7 elnyert Oscar-díjnál tartott. De akkor vajon miért állt le a sorozat, és zárt be a stúdió?

Az ötvenes években Amerikában futótűzszerűen terjedt el a televízió, és ezzel párhuzamosan a mozik bevétele megcsappant. Különösen erős volt ez a hatás a rövidfilmeknél és rajzfilmeknél, amelyeknek közben a készítési költségei egyre magasabbak lettek. A Metro-Goldwyn-Mayer stúdió vezetői rájöttek, hogy az addig elkészült több mint száz Tom és Jerry epizód újrafuttatásával sokkal több pénzt keresnek, mintha újakat rajzoltatnának. Főleg, miután a hatvanas években a tévék is elkezdték bemutatni azokat.

Később a sorozatot többször újraélesztette a stúdió, de a klasszikus, első generációs 114 rész sikerét sosem sikerült újra elérni. Az animációs rövidfilmek Oscarja is elérhetetlen távolba került, miután azt elkezdte az akadémia inkább önálló, művészi rövidfilmeknek adni.

És akkor visszatérve a címre: a Tom és Jerry ugyebár 7 Oscart vitt haza, ezzel szemben a minden idők legnagyobb filmrendezői között számon tartott Francis Ford Coppola ötöt, Martin Scorsese egyet, Alferd Hitchcock pedig egyet sem.

Kapcsolódó: Tom és Jerry játékok

0 Tovább

Zeenie babák. Vegyél részt a föld megmentésében



Hat divatos Zeenie Eco-Warriors baba. Ha ilyen babát veszel, akkor a baba árából a cég adományoz környezetvédő szervezeteknek, akik a föld állat és növényvilágát igyekszenek megmenteni. Ezzek te is részese lehetsz a föld megmentésének. A Zeenie arra is figyelt, hogy a babákat újrahasznosítható, tehát környezetbarát  anyagból készítse. 6 féle van, az első Zennia, aki a földanyát képviseli. Kék hajú, kék ruhájú baba. Aztán a lila hajú Sini baba, aki elhagyott háziállatokért felelős. Neki is van egy kutyusa. A fekete hajú Kazumi a sarkvidékekért felel, a sarkivék környezete, állatat menti meg. Yana a barnahú baba, talán az legszebb a hat baba közül. Ő az óceánt képviseli. Van is egy delfin barátja, Serena. Az égnek is van babája, az ő neve  Evee, vörös haja van, barátja Lulu a kis papagáj. A hatodik szőke szépség pedig Lina, az ő feladata az esőerdők megmentése.

Online játszani is tudsz velük, ez végképp nem szennyezi a környezetet: Zeenie Eco-Warriors Dollz games
 

0 Tovább

Tűzvész Körmöspálcáson - Sam a tűzoltó film

Aki szeretné online megnézni a Sam a tűzoltó 1 órás mesefilmjét, annak nem kell mást tennie, mint az alábbi videón meg kell nyomni a play gombra, a hangerőt beállítani, máris indulhat a hős tűzoltó kalandja! Ha pedis Sammal a tűzoltóval játszani szeretnél, vagy más tűzoltós játékok érdekelnek, akkor csak kattints Samra  a jobb oldó mozgó Sam a tűzoltós képen.
 
A film egyébként a Sam a tűzoltó sorozat záró része, ez az utolsó fejezet.
Angol címe:  Fireman Sam: The Great Fire of Pontypandy.

 
 




  • Sam (Samuel Peyton-Jones) – Tűzoltó, aki jól végzi a munkáját és a szorult helyzetbe kerülteken segít, amikor vészhelyzet van.
  • Sarah – Egy szőke hajú, kék szemű kislány, aki az erdőben kirándul, mikor tűz üt ki.
  • Mandy – Egy fekete göndör hajú, barna szemű kislány, aki értesíti a tűzoltóságot, amikor tűz van.
0 Tovább

Jön a Monster High mozifilm!

Universal stúdió már a premierdátumot is bejelentette: 2016. október 7.-én jön a Monster High mozifim.

A Mattel játékgyár kislányoknak szánt zombi- és vámpírfigurái, amihez készült már könyvszérira, animációs webfilmsorozat és persze táska meg törülköző is. A történetek egy horrorsuliban játszódik, ahova a legendás Universal szörnyek gyerekei járnak, és olyanokat tanulnak, hogy hogyan sminkelj, ha nem látod a tükörképed.

A főszereplők: Frankie Stein (Frankeistein lánya), Draculaura (Dracula lánya), Clawdeen Wolf (a farkasember lánya), Cleo de Nile (a múmia lánya), Deuce Gorgon (Medusa fia), Lagoona Blue (a Black Lagoon szörnyének lánya), Ghoulia Yelps (zombilány), Operetta (az operaház fantomjának lánya), Abbey Bominable (a jeti lánya), Nefera de Nile (a múmia lánya, Cleo testvére), Holt Hyde (Mr. és Mrs. Hyde fia) és Spectra Vondergeist (a kísértetek lánya).

 

Kapcsolódó: Monster High online játékok

0 Tovább

Barbie baba akciófilm készül!

A Lego film gigantikus sikerén felbuzdulva összeállt a Sony és a Mattel, hogy egy újabb klasszikus játékfigura kalandjait vigyék mozivászonra.

A Barbie történetének megfilmesítése már hosszú évek óta téma, ám ezidáig senki sem mert vállalkozni rá, hogy megalkossa. De egyértelmű, a közönség több, mint vevő az ilyesmire, úgyhogy Walter F Parkes és Laurie MacDonald producerek és a Szex és New York sorozat írójának, Jenni Bicks közreműködésével még év vége előtt elindul a Barbie live action film készítése. A készítők több részt is megálmodtak a babának, de az még a jövő zenéje, hogy meg is valósulnak-e.



Kapcsolódó: Akciódús Barbie játékok

0 Tovább

Játék ismertetők, cikkek, ajánlók

blogavatar

Játékokról cikkek, ajánlók, ismertetők.

Utolsó kommentek