Bob Iger, a Disney főnöke a társaság egyik részvényeseinek találkozóján bejelentette, a Pixar-Disney el fogja készíteni a Verdák és A hihetetlen család folytatásait – utóbbira immár 10 éve várnak a film rajongói, és az első hírek szerint Brad Bird, az első rész készítője fogja rendezni.


A 2011-es Verdák 2., bár a kritikusok szerint óriási csalódás volt, 560 milliót hozott a konyhára a moziban, és ez csupán a töredéke annak a pénznek, amit játékok, ruhaneműk és egyéb merchandise termékek hoztak, sőt immár egy nagy sikerrel futó vidámpark-részleg is van belőle. A tavaly bemutatott spin-off, a Repcsik, mérsékeltebben ugyan, de szintén sikert aratott, és nyáron már érkezik is a folytatása…
A történetekről egyelőre még nincs semmi hír. Bár – a Disney tulajdonában lévő – Pixar sok-sok új mesét jelentett be tavaly, ezek nagy része csúszva érkezik. Mégis már most tervezik a következő nagy projekteket, melyek egyrészt nem értek sokakat váratlanul, másrészt nagyon is jól jönne a stúdiónak a belőlük származó bevétel.

A Hihetetlen család első részét 2004-ben mutatták be, a Verdák kalandjai pedig 2006-ban kezdődtek. A Disney 2016-2017-re tervezi a folytatások bemutatását (előtte megkapjuk a The Good Dinosaur-t és a Némó nyomában második részét). Jó hír továbbá, hogy a The Incredibles folytatásán is ugyanaz a Brad Bird dolgozik, mint az elsőn, tehát elviekben jó sztorira számíthatunk.

Kapcsolódó: Verdás játékok