Noha a Barbie-babák irreális testfelépítésük helyett kezdenek emberi alakot ölteni, a pónik esetében ez nem túl szerencsés. A kislányok kedvenc lovai 1983-óta több ráncfelvarráson is átestek, de a Hasbro legfrissebb játéka már egy félig ember, félig póni förtelem.

Dacára annak, hogy a szülők, a játéktervezők, sőt maguk a gyerekek is azt szeretnék, ha a nagy gyártók játékaik unisexek legyenek, még mindig élesen elkülönülnek a fiús és a lányos játékok. 

A játékboltok fiús részlegein továbbra is a játék katonák vagy az akcióhősök dominálnak, míg a lányos sorokon minden rózsaszínben virít és tele van babákkal. Ráadásul ezek a babák egyre inkább femininek. Vékonyak, hatalmas szemeik vannak hosszú szempillákkal, és kihívóan vannak felöltözve. 

A legutóbbi példa erre a nem túl jó trendre a kultikus Én Kicsi Pónim játékok legújabb kiadása. A kislányok kedvenc lovai 1983-óta több ráncfelvarráson is átestek, de a Hasbro legfrissebb játéka már egy olyan - Equestria Girl névre hallgató - félig ember, félig póni förtelem, ami elméletileg a tini korba lépett pónikat hivatott szimbolizálni a középiskolában. Ráadásul augusztusban a film is jön DVD-n.
Az új kiadásban már olyan szavakkal jellemzik a karakterek, mint "glamour," "stylish," "ultra-chic". Szükség volt erre? (ma.hu)